Skoldebatt i Sursik

Skoldebatt i Sursik

Sursik gymnasium 23.3.2015 cut

Idag måndag deltog jag i en valdebatt i gymnasiet i Pedersöre. Peter Östman från KD och jag representerade vårt parti. Övriga partier var Vänstern, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet, Socialdemokraterna och Samlingspartiet.

Det blev riktigt intressanta diskussioner kring svenskan i Finland, ekonomiska läget, nato och arbetskraftsinvandring. Den sista frågan gjorde mig riktigt upprörd. Kunde sansa mig men jag reagerade starkt på att sannfinländarna i samma mening talar om att vara kristen och samtidigt är väldigt hård i sin linje mot flyktingar och invandrare. Det är i min värld en ekvation som inte går ihop.

Roligt är att debattera och utbyta åsikter. Fick däremot riktigt god kontakt med de sannfinländska representanterna och vi hade en lång diskussion efter själva debatten. Det är alltid trevligt att träffa nya människor trots att man ibland har väldigt olika syn i politiska frågor.