Valkampanjen avslutad

Nu har jag dragit streck för min första riksdagsvalkampanj. Det har blivet ett och annat besök runt om i Österbotten. Det har varit riktigt roligt att träffa människor på olika platser.

De två sista dagarna fredag-lördag innan valet så tillbringade jag på gågatan i Jakobstad. Staden ordnade marknad just de dagarna så det var mycket folk i rörelse. Solen och värmen hjälpte oss på traven.

Här nedan kan du se några bilder från kampanjen bl.a. från gågatan i Jakobstad, från Pappadagis i Malax och från Café Albert i Närpes.

Nu får vi vänta på slutresultatet.

IMG_0524 IMG_0517 IMG_0521 IMG_0652 IMG_0656 IMG_0665 IMG_0677 IMG_0671 IMG_0675

Tvåspråkigt material klart

Idag kom min färska tvåspråkiga handaffisch från tryck. En tvåsidig A5 som ger en snabb översikt av mina politiska tankar och idéer. Här kan du kolla på slutresultatet.

Vad står jag för fisv front

Vad står jag för fisv

Vägreklam i Österbotten

I Österbotten hänger cirka 100 bilder av kandidat Nr.52. Koncentrationen är i Jakobstadregionen och i Vasaregionen. Tyvärr är det inte många affischer i Syd-Österbotten.

Här är några ställen var man kan se ett glatt ansikte.

IMG_0392

Bennäsvägen i Jakobstad finns två bilder.

Utanför gamla Piffi i Smedsby finns två affischer.

Utanför gamla Piffi i Smedsby finns två affischer.

Vid gamla Pellas butiken mitt i Smedsby finns en affisch.

Vid gamla Pellas butiken mitt i Smedsby finns en affisch.

Vid infarten till hälsocentralen i Smedsby finns en glad man.

Vid infarten till hälsocentralen i Smedsby möts man av en glad man.

Två affischer hänger strax före Replotbron på Fjärdskär.

Två affischer hänger strax före Replotbron på Fjärdskär.

 

Besök i Rewell Center

Rewell C

Lördagen den 4 april var jag ute och träffade Vasabor. Det var mycket folk i Rewell Center och KD gänget bjöd på kaffe under förmiddagen. Heimo Hokkanen som är riksdagskandidat från Vasa delade ut Heimo leipä som gick åt som smör i solen.

Det blev många intressanta samtal under dagens lopp. Träffade också flera bekanta och gamla vänner som var ute på stan den dagen.

Tsemppiä, tsemppiä!!

Mera affischer längs vägarna

Bestämde mig för att fixa 15 nya affischer med fokus i Korsholm och södra och norra delarna av Korsholm. Pappa hjälpte till och limmade Nr.52 på några äldre bottnar som jag fick återanvända efter en tidigare kampanj.

IMG_0413

Vi hann till och med sätta upp en hel del affischer i norra Korsholm under påsklördagen.

IMG_0417

Utanför skolan i Norra Korsholm hänger två affsicher på varsin sida av vägen.

IMG_0420

 

Skrämmande utveckling gällande dödshjälp

Inför riksdagsvalet handlar många frågor om Finlands ekonomiska situation. Vilka åtgärder behövs för att få företagen att våga satsa? Ska vi stimulera ekonomin eller göra nedskärningar eller bådeoch? Mycket angelägna frågor.

Eftersom nästa riksdag sannolikt kommer att fortsätta med stora reformer och nedskärningar måste vi börja diskutera även andra frågor. Vem ska betala priset för åtstramningarna? Vilka grundvärderingar styr våra beslut? Ska människor som redan har det svårt ytterligare drabbas? Vem bär det största ansvaret för att betala notan? Det är nog dags att alltmer lyfta de etiska och moraliska frågorna på bordet.

En viktig fråga som seglat upp under valdebatten är frågan om dödshjälp. Enligt Yles valkompass är det endast Kristdemokraterna som med tydlig majoritet är beredda att försvara livets okränkbarhet. Att tillåta eutanasi enligt lag är att röra vid en mycket känslig fråga. Det är i allra högsta grad ett etiskt ställningstagande och får aldrig bli en ekonomisk fråga. Att det verkar finnas en alltmer positiv inställning till dödshjälp bland våra politiker är skrämmande speciellt när det finns stor desperation att göra vadhelst för att spara och skära.

Politikernas ansvar är att stifta lagar som främjar livet, inte motsatsen. Sjukvårdens uppgift är och ska vara att stå i livets tjänst för att hjälpa människor så länge det går. Vi har en hundraprocentig dödlighet i vårt land, döden kommer nog till oss alla. Jag anser att vi inte behöver lagar som påskyndar den processen.

Debatten och insatserna borde i stället riktas på vården i livets slutskede. Finländsk vårdideologi behöver bygga på en god etik och på en helhetssyn där målet är att den sista tiden i livet blir så bra och smärtfri som möjligt.

Patrik Hellström
Kristdemokratisk Riksdagskandidat

Insändare i Vbl, ÖT och Sydin.

Mikä on kristillisdemokratian ydin?

fb_feature

Solidaarisuus voidaan määritellä lähimmäisen rakkaudeksi joka perustuu kultaiseen sääntöön – kaikki mitä tahdot ihmisten tekevän sinulle, sinun tulisi tehdä heille. KD haluaa turvata ihmisten elämän, vapauden ja arvon, riippumatta taustasta ja maantieteellisestä välimatkasta. Me haluamme puolustaa heikkoja ja sorrettuja, tavoitella sosiaalista oikeudenmukaisuutta, tasoittaa rakenteellista epäoikeudenmukaisuutta ja jakaa yhteiskunnan hyvä oikeudenmukaisesti.

 

Skoldebatt i Sursik

Sursik gymnasium 23.3.2015 cut

Idag måndag deltog jag i en valdebatt i gymnasiet i Pedersöre. Peter Östman från KD och jag representerade vårt parti. Övriga partier var Vänstern, Sannfinländarna, Svenska folkpartiet, Socialdemokraterna och Samlingspartiet.

Det blev riktigt intressanta diskussioner kring svenskan i Finland, ekonomiska läget, nato och arbetskraftsinvandring. Den sista frågan gjorde mig riktigt upprörd. Kunde sansa mig men jag reagerade starkt på att sannfinländarna i samma mening talar om att vara kristen och samtidigt är väldigt hård i sin linje mot flyktingar och invandrare. Det är i min värld en ekvation som inte går ihop.

Roligt är att debattera och utbyta åsikter. Fick däremot riktigt god kontakt med de sannfinländska representanterna och vi hade en lång diskussion efter själva debatten. Det är alltid trevligt att träffa nya människor trots att man ibland har väldigt olika syn i politiska frågor.